Undrar hur det är att jobba som svetsare?

Hejsan på er

Ni vet ju att jag kan fundera på de mest konstiga saker. Ibland kan jag sitta och fundera på hur det är att jobba med olika saker som jag själv inte har testat eller vet något om. Som idag till exempel när jag tog en promenad här i Västerås på lunchen så såg jag en firmabil som åkte förbi som var en svetsare. Då slog det mig att jag undrar hur det är att jobba som svetsare. Det är inget jag funderat över och inget jag övervägt att jobba med, men det är så fascinerande hur många olika yrken det finns och hur viktiga alla är.

Oavsett om du jobbar som sjukvårdare eller städar så behövs vi ju alla. Och hur är det då att jobba som svetsare, vilka samarbetar man med och vad för jobb gör man. Vi har ju en hel massa rör och ledningar till exempel som är sammansvetsade, eller filter av olika slag och maskindelar. Nu är jag inte så tekniskt insatt men man bara när jag sen gick tillbaka in på jobbet så insåg jag att räcket ner vid trappan ju är svetsat stål av något slag.

Det blir liksom intressant att tänka så här på saker för det gör att man inte värderar människor och yrken på samma sätt som vissa göra. Man kan inte tycka att man är bättre än någon annan bara för att man har ett chefsjobb till exempel, cheferna skulle ju inte vara något utan sina anställda oavsett om de sitter i kassan, städar kontor eller säljer bilar. Lärare, läkare, musiker – alla behövs! Se dig runt där du är, kan du se något där som en svetsare nog varit delaktig i? Visst är det ganska tänkvärt. Ha nu en underbar dag och ta hand om er!